Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

війна з Росією

Фб Генштабу ЗСУ

П'ятниця, 23 лютого 2024, 13:30

В Україні демобілізують строковиків

війна з Росією

Верховна Рада прийняла законопроєкт про демобілізацію строковиків.

Про це повідомив народний депутат від голосу Ярослав Железняк у Telegram.

Сьогодні, 23 лютого, Верховна Рада України прийняла законопроєкт № 11035 про звільнення в запас строковиків після завершення терміну військової служби під час воєнного стану, внесений президентом Володимиром Зеленським як невідкладний.

"За" проголосували 319 народних депутатів. 

Напередодні Комітет ВРУ з питань національної безпеки, оборони вніс до президентського законопроєкту поправку про відтермінування на 12 місяців мобілізації військових строкової служби, термін служби яких закінчився під час дії воєнного стану і які будуть звільнені в запас. Виняток буде зроблено для добровольців, які забажають продовжити службу за контрактом.

Тепер президент має видати відповідний указ, яким усі військові строкової служби будуть звільнені в запас.

Водночас досі актуальним залишається питання про звільнення від служби військовослужбовців, які були призвані на службу із початком повномасштабного вторгнення та несуть службу уже два роки.

Нагадаємо, 24 лютого 2022 року Росія розпочала повномасштабну війну проти України, тоді ж в Україні ввели воєнний стан, який продовжили до 13 травня 2024 року.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.