Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Тарнавського, 71

Вівторок, 27 лютого 2024, 09:24

У Садового вимагають повернути 1,5 мільйони гривень за демонтовану альтанку Брезіцького

Тарнавського, 71

До суду подали дві справи щодо відшкодування збитків, за демонтаж незаконної альтанки на вул. Тарнавського, 71, яку знесли ще три роки тому.

Про це повідомила пресслужба Львівської міської ради.

У громади Львова хочуть відсудити майже 1,5 млн грн за демонтовану в історичному ареалі незаконну альтанку. Йдеться про самобуд на комунальній ділянці на вул. Тарнавського, 71, який, за рішенням виконкому, було демонтовано ще у жовтні 2020 року.
 
"Зараз у Галицькому районному суді слухають дві окремі справи про відшкодування збитків через демонтаж однієї альтанки. Цікаво, що одна заявниця оцінила завдану шкоду у понад 800 тис. грн, а інша – у понад 600 тис. грн. Тоді як на момент демонтажу споруди, за інформацією ЛКП "Рембуд", її оціночна вартість була в десятки разів нижчою" – йдеться у повідомленні.

Як наголошують юристи міськради, кошторисна документація, яка долучена до матеріалів справ, суттєво завищена.

Альтанку демонтували ще 9 жовтня 2020 року. Для її будівництва, як вбачається з інформації ЛКП "Рембуд" та фотофіксації, використали звичайні  матеріали – цеглу, балки, пінопласт.

"А через три роки дві заявниці – Галина Б. та Наталія Г. – оцінили цю альтанку у 841 тис. грн та 632 тис. грн відповідно. Для прикладу, в кошторисних розрахунках позивачки вказали, що для зведення альтанки використовували гарячекатану арматурну сталь, вартістю 14,3 тис. грн, влаштували камін-грубку, вартістю 22,4 тис. грн, камінні дверцята за 15,3 тис. грн. Здійснили утеплення фасаду мінеральними плитами, вартістю 32 тис. грн. Також вказано про встановлення алюмінієвої розсувної конструкції Reynaers, вартістю 180,2 тис. грн та склопакетів за 211,1 тис. грн тощо" – пояснили у юридичному департаменті міськради. 

Найближче слухання у цій справі призначене на 4 березня.

Нагадаємо, 8 жовтня 2020 року кандидат на посаду міського голови Львова  Назарій Брезіцький розпочав роботи із знесення незаконної будівлі на Тарнавського, 71. Тоді у міськраді планували на її місці відновити водозабірну колонку.

Зазначимо, раніше адміністративна комісія при виконавчому комітеті міськради надала Брезіцькому тиждень на знесення цієї незаконної будівлі та відновлення історичної огорожі.

За словами начальниці управління охорони історичного середовища міськради Лілії Онищенко-Швець, вілла на Тарнавського, 71 є пам'яткою архітектури, а земля, на якій збудована альтанка, знаходиться в загальному користуванні.  

Додамо, раніше Назарій Брезіцький заявляв про намір балотуватись у мери Львова. Юрист Назарій Брезіцький пов'язаний з рейдерським захопленням земель і підприємств у Львові. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.