Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

кар'єр біля Тростянця

Фб Оксана Лопишко

Вівторок, 27 лютого 2024, 12:59

На лісовій ділянці біля Тростянця, яка виділялась для військової частини, розробляють піщаний кар'єр

кар'єр біля Тростянця

Депутати облради вимагають повернути землю біля Тростянця до складу парку "Стільське Горбогір’я", щоб унеможливити розширення піщаного кар'єру.

Про це сьогодні, 27 лютого, під час сесії Львівської обласної ради повідомив депутат Львівської облради від Свободи Михайло Байтала.

Станом на сьогодні на земельній ділянці площею 11,2 га, виділеній раніше Львівською облрадою військовій частині для розширення навчального полігону, яка, однак, розміщена за 18 кілометрів від неї, біля села Тростянець Стрийського району, стартувала вирубка лісу для розширення піщаного кар'єру.

Ділянка знаходиться біля кар'єру, де видобуває пісок підприємство "Агробудсервіс". Ще у 2019 році у прокуратурі заявили, що компанія робить це незаконно, бо територія кар'єру раніше була частиною заповідного фонду.

Зазначимо, 4 липня 2023 року депутати, реагуючи на лист Львівської ОВА від березня 2023 року, прийняли рішення щодо зміни меж та площ регіонального ландшафтного парку "Стільське Горбогір’я", згідно з яким зі складу ландшафтного парку вилучили декілька десятків гектарів угідь.

Вилучені зі складу парку земельні ділянки були призначені для розширення навчального полігону військової частини 4114 Національної гвардії України.

"Де знаходиться полігон, а де кар'єр? Це кримінал" – заявив Михайло Байтала.

Він запропонував винести питання зміни меж парку "Стільське Горбогір’я" знову на сесію Львівської обласної ради та вилучили з нього ділянку біля села Тростянець, щоб унеможливити подальше винищення лісу.

Зазначимо, Стільське Горбогір'я – регіональний ландшафтний парк, який знаходиться на території Львівського та Стрийського районів області, неподалік від міста Миколаїв, та межує з історико-культурним комплексом "Стільське Городище".

Нагадаємо, у квітні цього року комісія екології Львівської облради підтримала рішення щодо зміни меж парку "Стільське Горбогір’я".

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.