Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

парку "Стільське горбогір'я"

stezhkamu.com

Середа, 5 квітня 2023, 14:40

На Львівщині змінять межі регіонального парку Стільське горбогір’я

парку "Стільське горбогір'я"

Комісія екології підтримала рішення щодо збільшення на 43,9 гектара парку "Стільське Горбогір’я".

Про це повідомила пресслужба Львівської обласної ради. 

Вчора, 4 квітня, комісія з питань екології Львівської облради на своєму засіданні підтримала ініціативу громадської організації "Інститут біорізноманіття" щодо зміни меж та площ регіонального ландшафтного парку "Стільське Горбогір’я".

"У цілому зі складу парку пропонується вилучити земельні ділянки загальною площею 25 гектари та включити до нього ділянки площею 68,9 гектара. Відтак площа парку збільшиться на 43,9 гектара. Таке збільшення площі викликане сучасними умовами, потребами об'єкта природно-заповідного фонду і ґрунтується на особливостях рельєфу місцевості" – наголосив голова комісії з питань екології Львівської облради Віталій Свіщов.

Він додав, що експертні висновки щодо необхідності й доцільності зміни меж парку підготували Інститут екології Карпат НАН України спільно з геологічним факультетом ЛНУ імені Івана Франка ,а відповідні зміни погодило Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України.

Наразі кінцеве рішення мають прийняти депутати на сесії Львівської обласної ради.

Зазначимо, Стільське Горбогір'я – регіональний ландшафтний парк, який знаходиться на території Львівського та Стрийського районів області, неподалік від міста Миколаїв, та межує із історико-культурним комплексом "Стільське Городище".

У 2019 році депутати облради дозволили розширити парк шляхом включення до його складу земельних ділянок загальною площею 228,18 га у межах села Дроговиж Стрийського району.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.