Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Стільське гродище

stezhkamu.com

Середа, 13 березня 2019, 11:02

На Львівщині розширять регіональний ландшафтний парк "Стільське горбогір’я"

Стільське гродище

Парк розширять за рахунок включення до його складу земельних ділянок у межах Дороговизької сільської ради.

Про це повідомляє прес-служба Львівської ОДА.

Вчора на сесії Львівської облради депутати проголосували за розширення регіонального ландшафтного парку "Стільське горбогір'я".

Для збереження лучних, болотних і старичних унікальних комплексів Дністра та його приток Щирки, Зубри і Нежухівки планують розширити існуючий об’єкт за рахунок включення до його складу земельних ділянок загальною площею 228,18 га у межах Дороговизької сільської ради, а також земельної ділянки загальною площею 51 га у кварталі Ілівського лісництва державного підприємства "Стрийське лісове господарство".

З ініціативою щодо розширення парку до департаменту звернулася громада села Устя Дроговизької сільської ради.

У природно-ландшафтному плані регіональний ландшафтний парк "Стільське Горбогір'я" охоплює різноманітні заліснені і лучно-степові місцевості опільського типу та фрагменти заліснених долинних комплексів Дністра (лівобережжя). Для збільшення природної репрезентативності цього парку передбачається долучення лучних долинних комплексів р. Дністер та її приток.

Нагадуємо, цьогоріч міськрада виділила 2 мільйони на природоохоронні заходи у Львові.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.