Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

проектована дорога

Вівторок, 27 лютого 2024, 12:27

Депутати Солонківської сільради захопили 44 ділянки землі, на якій мала бути дорога з Сихова

проектована дорога

Частина з цих земель все ще є городами, а частину – встигли забудувати.

Про це повідомив заступник міського голови Львова з містобудування Любомир Зубач на своїй сторінці у Facebook.

Земельне управління порахувало, що 44 ділянки, а це 12,21 га землі, які посадовцям Солонківської сільської ради, захопили в межах червоних ліній проєктованої вулиці Вернадського.
 
"Нещодавно ДБР повідомило про підозру шістьом посадовцям Солонківської сільської ради, які, цитую, "незаконно приватизували ділянки, запроєктовані під будівництво дороги… Вони незаконно вилучили з комунальної власності три земельні ділянки вартістю 2,7 млн грн. Ми вирішили теж пильніше придивитися до ділянок в цьому районі – провести такий собі моніторинг" – написав Любомир Зубач.
 
 
Він нагадав, що ще в травні 2021 року розповідав про те, як 2 гектари землі майбутньої вулиці Вернадського (проєктованої) віддали приватним особам під город. Хоча ця земля була давно на той час внесена у Генплан Львова як власне проєктована дорога – у планах вона має з’єднати житловий мікрорайон "Сихів" від проспекту Червоної Калини до вул. Стрийської.
 
"На щастя, цим кейсом зацікавились правоохоронці. І от маємо перші результати. Але справа і масштаби діяльності ділків насправді набагато більші. Моніторинг управління земельних ресурсів засвідчив: станом на лютий цього року аж 44 ділянки розташовані в межах червоних ліній проєктованої дороги Вернадського" – додав Зубач.
 
Частина з цих земель все ще є городами, а частину – встигли забудувати. На частину ділянок вже є арешт, але деякі все ще у вільному плаванні.
 
 
Нагадаємо, 8 лютого ДБР повідомило про підозру депутату та 5 посадовцям Солонківської сільради, які дозволили незаконно приватизували ділянки під будівництво дороги.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.