Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

музей Шухевича

lvivoblrada.gov.ua

Середа, 28 лютого 2024, 10:33

У Львові оголосили архітектурний конкурс з відновлення музею Шухевича

музей Шухевича

Виконком оголосив архітектурний конкурс з відновлення музею Романа Шухевича та облаштування навколишнього простору.

Про це повідомила пресслужба Львівської міської ради.

Вчора, 27 лютого, виконавчий комітет Львівської міськради прийняв рішення оголосити Всеукраїнський відкритий архітектурний конкурс на проєктну пропозицію з відновлення Музею генерал-хорунжого УПА Романа Шухевича, який був знищений російською ракетною атакою 1 січня 2024 року.

Як пояснив головний архітектор Львова Антон Коломєйцев, конкурс проводять, щоб обрати найкраще проєктне рішення щодо відновлення музею.

"Ми хочемо подивитися загалом на ареал цього музею для того, щоб територію, яка знаходиться навпроти, де встановлено пам’ятник Романові Шухевичу, опрацювати з точки зору ландшафтів, залучити простір, де знаходиться став, щоб ми могли сформувати невеличкий сквер пам’яті Романа Шухевича. 

Ми хочемо максимально автентики тут зберегти. Водночас ми маємо сучасними засобами забезпечити інклюзивність простору, а також забезпечити належне для музею функціонування систем вентиляції та кондиціонування. Для цього нам потрібно буде опрацювати всю варіативність формування сучасного музею в об’ємах тієї невеличкої вілли, якою вона була до ворожої атаки" – наголосив Коломєйцев.

Зареєструватися на участь у конкурсі можна до 25 березня, а проєкти від учасників прийматимуть до 6 травня. Тоді ж відбудеться засідання журі, яке визначить переможців конкурсу.

Нагадаємо, що 1 січня внаслідок влучання російського безпілотника виникла пожежа у музеї генерал-хорунжого УПА Романа Шухевича у Білогорщі. На сесії 6 лютого депутати Львівської обласної ради підтримали рішення про відбудову музею, проте через те, що будівля не є власністю облради, необхідно отримати дозвіл на будівельні роботи від Львівської міськради.

Через це депутати міськради звернулися до Андрія Садового з вимогою якнайшвидше визначити замовника робіт з відбудови, а Фонд Порошенка пообіцяв профінансувати відбудову музею та представив банківську гарантію на 4 млн грн.

Натомість міський голова Львова Андрій Садовий пообіцяв відновити музей Шухевича, однак вже після перемоги з одночасним розширенням і реконструкцією його будівлі, для чого у місті збирались оголосити архітектурний конкурс.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.