Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Олександр Тіщенко

lvivoblrada.gov.ua

Середа, 28 лютого 2024, 10:57

Тіщенко лишив депутатство заради нової роботи у Києві

Олександр Тіщенко

Львівська облрада достроково припинила депутатські повноваження Олександра Тіщенка, який отримав нову роботу в Києві.

Вчора, 27 лютого, на сесії Львівської обласної ради депутати підтримали заяву депутата Львівської обласної ради Олександра Тіщенка про дострокове припинення повноважень депутата обласної ради 8 скликання.

"За" проголосували 48 депутатів.

Олександр Тіщенко, обраний депутатом облради від партії Слуга народу, був секретарем комісії з питань бюджету та соціально-економічного розвитку.

Він ще 16 лютого цього року написав заяву про складання депутатських повноважень, однак причину такого вчинку Тіщенко у проєкті рішення не вказав.

Однак, пояснив заступник голови Львівської обласної ради Юрій Холод, Олександру Тіщенку запропонували роботу в Києві й через це він не може виконувати свої депутатські функції.

"Йому запропонували роботу в Києві й він просто не може займати там посаду депутата. Йому там заборонено обіймати посаду депутата" – пояснив Холод.

 

Зазначимо, Олександр Тіщенко на місцевих виборах-2020 пройшов до Львівської обласної ради від партії Слуга народу, офіційно – безпартійний.

До серпня 2023 року він з перервами очолював Львівський обласний територіальний центр комплектування та соціальної підтримки. Вперше його призначили керівником обласного військкомату у червні 2016 року. До цього Тіщенко неодноразово виконував обов'язки головного військового комісара Львівщини, але тимчасово. 

У 2022 році Олександр Тіщенко задекларував 804 тисячі гривень доходу та 850 тисяч гривень готівки.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.