Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Привокзальний ринок

narodna-pravda.ua

Середа, 28 лютого 2024, 14:47

Різник вірить у союз Привокзального ринку заради економії коштів

Привокзальний ринок

У міськраді пропонують об'єднати ділянки Привокзального ринку у єдину територію, щоб не втрачати кошти оренди за невикористані приміщення.

Сьогодні, 28 лютого, під час засідання комісії архітектури, містобудування та розвитку територій Львівської міської ради голова комісії Олексій Різник заявив про необхідність інвентаризації земель ринку "Привокзального".

За його словами, необхідно маленькі земельні ділянки по 45 метрів квадратних об'єднати в одну єдину територію, для того, щоб не втрачати кошти на орендній платі. Раніше був цілісний майновий комплекс, тобто єдиний користувач, який сплачував орендну плату за всю територію. Станом на сьогодні міська рада поділила цю територію на декілька ділянок.

"Чи є доцільність нам відводити земельні ділянки по 45 метрів квадратних? Ми недоотримуємо площу, бо кожен бере собі кусочок і за нього платить. Може би було логічно, щоб сформувати земельну ділянку як цілісну і всіх суб'єктів, які мають право власності, всіх запхали туди орендарями" – пояснив Олексій Різник.

Комісія прийняла рішення дати відповідне доручення управлінню земельних ресурсів спільно з управлінням архітектури та управлінням контролю за використанням земель підготувати єдиний концепт, який би включав формування єдиної цілісної земельної ділянки з метою обслуговування даного майнового комплексу. А також розглянути питання щодо включення всіх власників об'єктів нерухомого майна, як співорендаря даної земельної ділянки.

"В такому випадку, якщо хтось один не буде платити, ми всеодно гроші получимо з усіх користувачів, бо вони будуть солідарні. Бо реально кожен орендує по 45 метрів, а єдиного користувача, який мав би платити за 3 га землі нема. Ми недоотримуємо в порядку 10 чи 20 мільйонів орендної платив загальному від даного об'єкту" – додав Різник.

Нагадаємо, у 2021 році у Львові оголосили всеукраїнський конкурс на забудову території Привокзального ринку.

Додамо, у 2018 році Варіанти писали про ситуацію на "Привокзальному ринку" у статті "Ринок між небом та землею".

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.