Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

маршрутки

Понеділок, 4 березня 2024, 10:26

На Львівщині понад 40% водіїв маршруток не вмикають валідатори для безготівкової оплати

маршрутки

Порушенням з боку приватних перевізників унеможливлює багатьом пасажирам скористатися безконтактною формою оплати. 

Про це повідомили на сторінці "Е-квиток на Львівщині/Smart Ticket Technology" у Facebook.

На Львівщині зібрали статистику за лютий місяць щодо роботи АСООП на приміських та міжміських маршрутах області. 

Загалом встановили 939 валідаторів усім приватним перевізникам. Саме включений валідатор, який має відкриту зміну водієм - може приймати безготівкову оплату від пасажирів і рахується готовим до роботи.
 
"З 939 загалом встановлених валідаторів всередньому щодня відкрито зміни лише на 46%. Однак, тут потрібно врахувати, що не всі автобуси, на яких становлено обладнання, щодня виходять на маршрути, а також є резервні транспортні засоби. З усіх встановлених валідаторів виїжджають у рейс приблизно 81%" – йдеться у повідомленні.
 
Згідно з даними, щодня аж 43% автобусів, які знаходяться на рейсі, мають не відкриті зміни водієм.
 
 
Додамо, що з 1 по 29 лютого було зареєстровано від перевізників 96 нарядів (звернень) на обслуговування валідаторів нашими спеціалістами. З них 78 – виконано, 13 – скасовано і ще 5 в роботі станом на 29 лютого (станом на зараз з них 3 вже виконано).
 
З 18 найбільших приватних перевізників, які забезпечують транспортне сполучення в області, лише в ПП "Автошлях" у лютому показник середньомісячного співвідношення відкритих змін водіями до середньої к-сті автобусів на лінії більше 90%. Натомість аж у 5 приватних перевізників він менший за половину. Найнижчі показники у ПП "Тур-Авто", ТзОВ "Міра і К" та ТзОВ "Автосвіт" - 41%, 42% та 44% відповідно.
 
"Така к-сть не відкритих змін є грубим порушенням з боку приватних перевізників й очевидно унеможливлює багатьом пасажирам скористатися безконтактною формою оплати. У період з 1 грудня 2023 року по 29 лютого цього року маємо 40 тис. транзакцій. З них знижкою під час безконтактної оплати проїзду карткою Visa (спершу 20%, а тепер 50%) скористалися 20 567 разів" – пояснили в компанії.
 
Нагадаємо, на Львівщині ще на місяць продовжили знижку 50% на проїзд у маршрутках під час оплати картою Visa.
 
Додамо, 23 січня, через систематичне порушення водіями автобусів на приміських та міжміських маршрутах Львівської області алгоритму роботи із валідаторами, ТОВ "Smart Ticket Technology" запровадив ініціативу "громадський контроль". Вона передбачає 200 грн кожному, хто зафіксує і передасть на гарячу лінію факт порушення з боку водіїв. За період її дії гаряча лінія вже прийняла близько 500 скарг.
 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.