Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Середа, 13 березня 2024, 09:59

Фахівці Федерації регбі викладатимуть у львівському ветуніверситеті

Домовленість про це була досягнута на зустрічі керівництва університету та Федерації регбі Львівщини.

На виконання угоди про співпрацю між Львівським національним університетом ветеринарної медицини ім. С.З. Ґжицького  (ЛНУВМБ імені С.З. Ґжицького) і Федерації регбі Львівщини фахівці Федерації будуть запрошені до викладання регбі на кафедрі фізичного виховання, спорту і здоров'я  університету.

Домовленість про це була досягнута вчора, 12 березня, під час зустрічі голови Федерації регбі Львівщини Петра Адамика з професором, в.о. ректора  університету Іваном Парубчаком.

Про це повідомив завідувач кафедри фізичного виховання, спорту і здоров'я університету Богдан Семенів.

«Найкращих фахівців Федерації регбі буде запрошено до викладання на нашій кафедрі на постійній основі»,  — сказав він.

Богдан Семенів розповів, що на кафедрі, яку він очолює, вже створено секцію регбі. Також львівська команда регбістів «Сокіл» в зимовий період проводить тренування на базі університету.

«Серед наших студентів відчутне зацікавлення до гри в регбі, в тому числі до жіночого регбі. Є попит, а тому ми зацікавлені в підсиленні розвитку цього напрямку на нашій кафедрі», — пояснив Семенів.

Голова Федерації регбі Львівщини Петро Адамик  розповів, що Федерація, зі свого боку, допоможе університету із створенням матеріально-технічної бази для розвитку гри регбі.

«Ми розуміємо, що підготовка фахівців з регбі потребує не лише фахівців, але й створення відповідної матеріально-технічної бази. Домовились про те, що Федерація долучиться до розв'язання цього питання», — сказав Адамик.

Участь у зустрічі також брав  заслужений тренер України, заслужений працівник фізичної культури та спорту України, президент РК «Сокіл» (Львів) Юрій Грабовський.

Нагадаємо, у вересні 2022 року ЛНУВМБ імені С.З. Ґжицького і Федерація регбі Львівщини підписали договір про співпрацю, що передбачає підготовку університетом спеціалістів з гри у регбі.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.