Дрогобич втратив 54 млн грн військового ПДФО за перші два місяці цього року

Неділя, 17 березня 2024, 08:12

Міський голова Тарас Кучма вважає, що це негативно позначилось насамперед на допомозі військовим 

Міський голова Дрогобича Тарас Кучка повідомив, що Дрогобич втратив за січень-лютий 54 млн грн військового ПДФО і це, на його думку, негативно вплинуло в першу чергу на допомогу військовим.

"Я впевнений що це неправильно, тому що до нас минулого року запитів від військових було на 100-150 мільйонів, то зараз запитів прийшло десь приблизно понад пів мільярда… Але в нас забрали "військовий ПДФО" заради задоволення потреб військових, то чому запитів збільшилося в декілька разів? Значить щось не так, щось ненормальне. Тому я вважаю, що найбільше постраждали та найбільше в цій ситуації програли Збройні Сили України, – сказав Кучма.

Міський голова Дрогобича пояснив також що вважає рішення центральної влади забрати військовий ПДФО в громад неправильним, тому що воно було зроблено вкінці року, коли бюджет був вже сформований, а також заднім числом, що створило додаткові суттєві проблеми у житті громад. 

Нагадаємо, Верховна Рада України прийняла  законопроєкт № 10037 про перенаправлення податку на доходи фізичних осіб від зарплат військовослужбовців, який надходить до місцевих бюджетів, в державний бюджет.  

Мітки: Дрогобич, новини львова, Тарас Кучма