Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

дрогобич

П'ятниця, 22 березня 2024, 12:28

Дрогобич переходить на біопаливо: енергетична верба як альтернатива газу

дрогобич

Дрогобицька громада вирішила вирощувати енергетичну вербу для використання як біопаливо в котельнях.

 Ця ініціатива, задекларована в Меморандумі про співпрацю між двома комунальними підприємствами «Дрогобичтеплоенерго» та фермерське господарство «Тарком», має на меті зменшити залежність від природного газу та знизити вартість виробництва тепла, - повідомляє міськрада Дрогобича. 

Енергетична верба, яка є невибагливою та легко розмножується, буде вирощуватися на земельних ділянках, непридатних для сільськогосподарських культур, що дозволить відновити ці площі та зменшити обводнення земель.

Переваги для громади включають: підвищення насиченості повітря киснем, створення нових робочих місць, та зниження вартості гігакалорії тепла для споживачів. 

Підписання Меморандуму є першим кроком до реконструкції котелень КП «Дрогобичтеплоенерго» з переходом на відновлювальне біопаливо, що в майбутньому може призвести до зниження тарифів на теплопостачання та покращення якості послуг.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.