Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

аптека у Львові

Вівторок, 19 березня 2024, 13:26

Торік на Львівщині виявили майже сім тисяч випадків цукрового діабету

аптека у Львові

Всього в області на обліку перебувають 60 944 людини з цукровим діабетом.

Про це повідомляє департамент охорони здоров'я Львівської ОВА на своїй сторінці у Фейсбуці.

Станом на сьогодні у Львівській області на диспансерному обліку перебувають 60 944 особи з цукровим діабетом, з них 6 842 хворих виявили за минулий рік, а 147 – діти. 

Діабет є хронічним захворюванням, при якому підшлункова залоза не виробляє достатньої кількості інсуліну або ж організм не може ефективно використовувати вироблений інсулін.

"Якщо ви помітили будь-які можливі симптоми діабету, зверніться до свого сімейного лікаря, адже ускладнення від діабету можуть призвести до інвалідності або навіть смерті. Чим раніше буде діагностовано захворювання, тим швидше можна розпочати лікування.

Пацієнти з діабетом отримують інсуліни за електронним рецептом безоплатно або з незначною доплатою в будь-якій аптеці, яка працює за договором з Національною службою здоров'я України. А з жовтня минулого року в українців з’явилася можливість для отримання тест-смужок" – зазначила директорка департаменту охорони здоров’я Львівської ОВА Наталія Літвінська. 

Нагадаємо, у 2022 році й до кінця воєнного стану уряд скасував доплату за препарати інсуліну.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.