Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

ВНЗ Львова

Середа, 20 березня 2024, 14:01

МОН призупиняє процес об’єднання вишів

ВНЗ Львова

Міністерство освіти і науки вирішило на час вступної кампанії призупинити процес об’єднання ВНЗ.

Про це повідомляє міністр освіти Оксен Лісовий на своїй сторінці у Фейсбуці.

Міністерство освіти і науки вирішило призупинити процес модернізації мережі закладів вищої освіти на період вступної кампанії.

За його словами, 14 березня стартувала реєстрація на цьогорічний національний мультипредметний тест (НМТ). Основна сесія тестування відбуватиметься з 14 травня по 25 червня. Далі розпочнеться вступна кампанія.

"Але ми розуміємо, що і вступники, і заклади освіти вже активно до неї готуються. Тож вирішили у цей період не пропонувати на розгляд уряду зміни у мережі ЗВО, крім тих, що вже перебувають на погодженні у центральних органах виконавчої влади. Йдеться про три проєкти розпоряджень, що стосуються об’єднань ЗВО у Львові, Кривому Розі та Дніпрі" – наголосив Оксен Лісовий.

Він додав, що протягом наступних кількох місяців міністерство працюватиме над розробкою плану розвитку окремих об’єднаних університетів і всієї мережі закладів вищої освіти у майбутньому.

Зазначимо, раніше у Міносвіти заявили про наміри зменшити кількість українських вишів, аргументуючи таку необхідність тим, що протягом останніх років в Україні скорочується кількість випускників шкіл.

Нагадаємо, 17 лютого міністр освіти та науки України Оксен Лісовий прибув до Львова, де обговорив з керівництвом Львівської ОВА та Львівської облради реформування системи вищої освіти в області. Йшлося також й про приєднання до НУ "Львівська політехніка" інших освітніх закладів області, в тому числі Української академії друкарства.

Колектив та студенти академії виступили проти цього рішення та зареєстрували петицію з вимогою не приєднувати Українську академію друкарства до НУ "Львівська політехніка".

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.