Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Українська академія друкарства

wikipedia.org

Понеділок, 19 лютого 2024, 10:20

Українську академію друкарства планують об'єднати з іншим ВНЗ

Українська академія друкарства

Міністерство освіти вирішило приєднати Українську академію друкарства до іншого вишу, проте без попередніх обговорень й погоджень з колективом ВНЗ.

Про це повідомляє Українська академія друкарства на своїй сторінці у Фейсбуці.

Міністерство освіти і науки України розглядає приєднання Української академії друкарства до іншого вищого навчального закладу Львівщини, яке має відбутись вже у березні цього року.

"12 лютого 2024 року на засіданні ГО "Спілка ректорів закладів вищої освіти України", представники Міністерство освіти і науки України оприлюднили запропонований "План модернізації системи закладів вищої освіти". Серед переліку запропонованих обʼєднань – Українська академія друкарства, яку пропонують приєднати якнайшвидше, у необґрунтовано короткі та нереальні терміни, а саме в березні 2024 року" – заявили в академії.

Колектив та студенти академії наголошують, що попередніх обговорень чи погоджень з ними не було.

"Ми спостерігаємо повторення минулорічного сценарію, коли намагаються провести реорганізацію без діалогу зі студентами, працівниками, стейкголдерами, партнерами. Не секрет, що оптимізація мережі ЗВО є вкрай необхідною через брак фінансування, демографічні показники та ще ряд причин, які озвучені МОН. 

Міністерство освіти і науки, мало б питання реорганізації обговорити з ЗВО та представити організаційно-правові механізми, які при будь-яких обʼєднаннях дозволять зберегти унікальність освітнього закладу, захистити соціальні права учасників освітнього процесу" – йдеться у повідомленні.

Зазначимо, 17 лютого міністр освіти та науки України Оксен Лісовий прибув до Львова, де обговорив з керівництвом Львівської ОВА та Львівської обласної ради реформування системи вищої освіти в області.

Зокрема, йдеться про приєднання до НУ "Львівська політехніка" інших освітніх закладів області.

Нагадаємо, 9 листопада 2022 року стало відомо, що Міністерство освіти і науки України вирішило приєднати Українську академію друкарства до Львівського національного університету імені Івана Франка.

Колектив та студенти академії виступили проти цього рішення, наголошуючи, що прийняття такого рішення посеред навчального року не сприятиме якісній підготовці кадрів для відповідних галузей під час воєнного стану.

Натомість відповідаючи на запит Варіантів, в уряді заявили, що не приймали рішення про об'єднання Української академії друкарства з університетом Франка.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.