Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Львівська облрада

lvivoblrada

П'ятниця, 29 березня 2024, 10:37

Комісії облради підтримали перереєстрацію трьох львівських лікарень у громади

Львівська облрада

Три обласні лікарні, які знаходяться у Львові, хочуть сплачувати ПДФО до бюджетів Трускавецької, Сколівської та Великолюбінської громад.

Про це повідомила пресслужба Львівської обласної ради.

Вчора, 28 березня, комісії обласної ради з питань охорони здоров’я та з питань комунального майна підтримали ініціативу трьох обласних лікарень, які розташовані у Львові, щодо перереєстрації та зміни місця сплати податку на доходи фізичних осіб (ПДФО).

Йдеться про сплату ПДФО до бюджету Сколівської громади від Львівського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф, до Трускавецької громади від Львівського обласного госпіталю ветеранів війн та репресованих ім. Ю. Липи та до Великолюбінської громади від Львівської обласної клінічної лікарні.

"За умови сплати цими обласними підприємствами ПДФО до місцевих бюджетів вказаних громад, місцеві ради готові спрямовувати 40% від суми сплаченого ПДФО на розвиток названих підприємств обласної ради, а 20% від суми сплаченого ПДФО скеровувати на програми підтримки Збройних Сил України – військових частин, зареєстрованих на території Львівської області.

Таким чином обласна рада прагне збільшити фінансову підтримку галузі охорони здоров’я та військових формувань шляхом додаткових надходжень ПДФО в громади" – заявили в управлінні майном спільної власності Львівської обласної ради.

Зазначається, що у 2023 році Львівський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф сплатив до бюджету Львівської міської громади ПДФО у сумі 43,8 млн грн, Львівський обласний госпіталь ветеранів війн та репресованих ім. Ю. Липи – 21,4 млн грн, Львівська обласна клінічна лікарня – 61,8 млн грн.

Нагадаємо, вчора депутати Львівської міськради направили звернення до Львівської облради щодо ініціативи цих лікарень перереєструватись зі Львова назад у громади, протестуючи проти такого рішення.

Додамо, ще у 2019 році Львівська обласна рада вирішила перереєструвати медичні заклади та заклади культури, які знаходяться у Львові, у села області. У результаті цього рішення ці заклади розпочали сплачувати податки не до міського бюджету Львова, а у бюджети громад, де вони були зареєстровані.

Натомість у 2020 році Верховна Рада прийняла законопроєкт №3118, який забороняє обласним та районним радам безпідставно перереєстровувати комунальні заклади. Через це облрада змушена була перереєструвати обласні комунальні заклади назад до Львова.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.