Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Львівщина

Понеділок, 8 квітня 2024, 15:04

На Львівщині за чотири мільйони гривень придбають пости для моніторингу якості повітря

Львівщина

Львівська ОВА замовила 4 пости для моніторингу якості атмосферного повітря за 3,7 мільйона гривень.

Департамент екології та природних ресурсів Львівської ОВА провів тендер у системі ProZorro щодо Придбання та встановлення обладнання стаціонарних постів автоматизованої системи моніторингу атмосферного повітря у Львівській області, які переможець тендеру має організувати до 1 вересня 2024 року.

Аукціон стартував 26 березня, участь у ньому взяли підприємець Данило Асташин та ТзОВ "Хімлаборреактив", які запропонували виготовити й встановити обладнання за 3 200 000 грн та 3 798 777 грн відповідно. Пропозицію Данила Асташина відхилили, а ТзОВ "Хімлаборреактив" наразі очікує на рішення комісії.

Додамо, очікувана вартість закупівлі становила 6 000 000 грн. 

Як вказано у закупівлі, всього Львівська ОВА замовила 4 комплекти стаціонарних пунктів спостереження автоматизованої системи моніторингу якості атмосферного повітря, які підрядник має зібрати на місці.

Товар повинен бути новим не раніше 2023 року випуску та таким, що не був у використанні, гарантійний термін його експлуатації має становити не менше 12 місяців з моменту введення в експлуатацію.

Автоматизована система моніторингу якості атмосферного повітря має забезпечувати автоматичне вимірювання концентрацій аналізованих компонентів: збір, первинну обробку, збереження, контроль достовірності, контроль працездатності і передачу результатів вимірювань (концентрацій забруднюючих речовин та метеорологічних параметрів в хмарний сервіс.

За даними аналітичної системи YouControl, ТзОВ "Хімлаборреактив" зареєстроване з 1995 року у Києві, займається виробництвом інструментів і обладнання для вимірювання, дослідження та навігації. Фірма належить компанії "Кемлаб Інвест Лтд" (Велика Британія).

Нагадаємо, цього року в області планують встановити 6 стаціонарних постів моніторингу за якістю атмосферного повітря: у Червонограді, у смт Добротвір, у Стрию, у селі Шабельня Рава-Руської ОТГ, у Бориславі та у селі Сокільники.

Додамо, впродовж останнього кварталу 2023 року у Львові провели заміри щодо якості атмосферного повітря на 37 перехрестях та на семи з них виявили перевищення забруднюючих речовин у повітрі.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.