Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Славсько

lv.npu.gov.ua

Четвер, 4 квітня 2024, 15:37

Керівництво комунального підприємства у Славському чотири роки забруднювало навколишні землі

Славсько

Судитимуть керівників комунального підприємства, які незаконно викидали сміття на закритий Славський полігон та призвели до забруднення річки Опір.

Про це повідомила пресслужба Головного управління Національної поліції у Львівській області.

Правоохоронці завершили досудове розслідування та скерували до суду обвинувальні акти щодо колишнього та теперішнього керівників комунального підприємства у Славському Стрийського району, який звинувачують обвинувачених у забрудненні земель.

"Директори комунального підприємства протягом чотирьох років (кожен у період свого перебування на цій посаді) незаконно захоронювали сміття на полігоні твердих побутових відходів у Славську, всупереч забороні його використання.

Так, у 2018 році між Славським комунальним підприємством та компанією-підрядником було укладено фіктивний договір про надання послуг з вивезення побутових відходів. Згідно з умовами цього договору, підрядники повинні були вивозити сміття на діючий Стрийський полігон твердих побутових відходів, проте, насправді комунальники своєю технікою вивозили його для захоронення на закритий у 2010 році полігон твердих побутових відходів у Славському. При цьому між замовником та підрядником проводились формальні підписання актів приймання-виконання робіт" – наголосили у поліції.

Внаслідок цього земельні ділянки, які прилягають до сміттєзвалища, виявились забрудненими, а також береги та вода у річці Опір. Сума завданих збитків становить майже 2,8 мільйона гривень.

Посадовців звинувачують у порушенні ч. 2 ст. 28 – ч. 2 ст. 239 (Забруднення або псування земель, вчинене за попередньою змовою) ККУ; ч. 1 ст. 239 (Забруднення або псування земель) ККУ; ч. 2 ст. 367 (Службова недбалість) ККУ.

Їм загрожує позбавлення волі на строк до п'яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Нагадаємо, на початку цього року Славська селищна рада замовила за 50 млн грн рекультивацію місцевого сміттєзвалища. Ще у 2012 році наголошувалось, що незаконна робота сміттєзвалища та поганий стан каналізаційних споруд у Славському створюють загрозливу екологічну ситуацію.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.