Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

трамвай Електрон

Фб П. Адамика

Понеділок, 15 квітня 2024, 15:16

Ще три нові трамваї виходять на маршрути Львова

трамвай Електрон

У місті завершився проєкт з закупівлі 10-ти п'ятисекційних низькопідлогових трамваїв "Електрон".

Про це повідомив голова фракції Європейська Солідарність у Львівській міській раді Петро Адамик.

Сьогодні, 15 квітня, у Львові на маршрут запустили останній з десяти нових п'ятисекційних низькопідлогових трамваїв марки "Електрон", що придбали за кошти Європейського інвестиційного банку.

"Приємно бачити львівські трамваї у Львові. Трамваї "Електрон" у Львові – це була далекоглядна та правильна інвестиція. Я був вражений, що ми можемо робити такі красені. 60 відсотків складових цих трамваїв виготовляють саме у нашому місті. Я радий, що ми лобіювали це питання, адже сьогодні всі ми бачимо чудові результати цього проєкту. Контракт на постачання трамваїв ЛКП "Львівелектротранс" ми уклали у вересні 2020 року, а отримуємо їх поетапно – впродовж 2021-2024 років",  прокоментував Петро Адамик.

Нагадаємо, оновлення рухомого складу ЛКП "Львівелектротранс" відбувалося за кредитні кошти від Європейського інвестиційного банку у межах проєкту "Міський громадський транспорт України".

Нагадаємо, на початку 2021 року депутати Львівської міськради підтримали надання місцевої гарантії на отримання кредиту від ЄБРР у рамках проєкту "Міський громадський транспорт України".

Завдяки участі Львова у проєкті місто отримало від ЄІБ 17,4 млн євро кредиту на закупівлю 10 п’ятисекційних трамваїв. Контракт на постачання цих трамваїв ЛКП "Львівелектротранс" уклало ще у вересні 2020 року. Угода передбачає і купівлю обов’язкових запчастин та витратних матеріалів, обладнання та інструментів для технічного обслуговування та ремонту вагонів.

Відповідно до графіка, планувалось, що перше отримання трамваїв відбудеться у червні 2022 року, проте перші три трамваї місто отримало швидше – у грудні 2021 року. Ще три трамваї були доставлені у 2022 році, та два – у 2023 році. Дев'ятий трамвай запустили 26 лютого цього року, він курсує за маршрутом № 8 – "Площа Соборна – Вернадського".

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.