Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

автоцистерна

Львівська митниця

Середа, 24 квітня 2024, 11:56

У Шегинях за підробленими документами намагались ввезти автоцистерну з пальним

автоцистерна

Водій намагався ввезти в Україну з Польщі паливно-мастильні матеріали з підробленими документами про справжню вартість товару.

Про це повідомляє Львівська митниця на своїй сторінці у Фейсбуці.

У пункті пропуску "Шегині – Медика" митники затримали водія вантажівки (цистерна-напівпричіп) Indox, 41-річного мешканця Рівненської області, який намагався доставити в Україну з Польщі паливно-мастильні матеріали за підробленими документами.

"Під час проходження митного контролю водій, 41-річний житель Рівненської області, подав товаросупровідні документи, в яких вказувалось, що він переміщує у режимі "імпорт" вантажну спецтехніку, вартість якої майже 360 тис. грн.

Однак серед документів, наявних у водія, знайшлася "запасна" декларація, в якій було прописано: вартість товару сягає 540 тис. грн. На свій запит митники отримали декларацію, подану до митного оформлення автоцистерни на території Польщі. Вона виявилась ідентичною до виявленої у теці водія" – йдеться у повідомленні. 

За цим фактом митники склали адмінпротокол, відповідно до ч. 1 ст. 483 МКУ (Переміщення або дії, спрямовані на переміщення товарів через митний кордон України з приховуванням від митного контролю).

Санкція статті передбачає накладення штрафу в розмірі від 50 до 100% вартості товарів – безпосередніх предметів правопорушення з конфіскацією товарів.

Транспортний засіб тимчасово вилучили, а справу розглядатимуть в суді.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.