П'ять медиків лікарні на Львівщині організували схему виготовлення фіктивних довідок для ухилянтів

П'ятниця, 26 квітня 2024, 11:47

Медиків викрили під час отримання хабарів на 200 тисяч гривень за фіктивні діагнози для військовозобов’язаних.

Про це повідомляє Спеціалізована прокуратура у сфері оборони Західного регіону на своїй сторінці у Фейсбуці.

Правоохоронці, за процесуального керівництва Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону, повідомили про підозру п’ятьом медикам однієї із лікарень Львівщини, які брали хабарі за фіктивні діагнози для військовозобов’язаних.

"Підозрювані організували корупційний механізм вимагання грошей у військовозобов’язаних за підготовку медичних документів із "правильними" діагнозами. На підставі цих висновків пацієнтів призовного віку скеровували до медико-соціальної експертної комісії для "обстеження" та присвоєння чи продовження групи інвалідності. Таким чином оплативши "послуги" лікарів чоловіки могли уникнути мобілізації та не потрапити на фронт.

Організовану злочинну групу очолив 61-річний заступник голови лікарсько-консультативної комісії, який залучив до протиправної діяльності двох ортопедів-травматологів, хірурга та невропатолога. Спільники діяли на підставі заздалегідь розробленого плану і розподілу ролей для досягнення єдиного результату – отримання незаконних заробітків" – йдеться у повідомленні.

Правоохоронці задокументували декілька фактів одержання цими лікарями хабарів на загальну суму близько 200 тисяч гривень.

Також під час обшуків було вилучено документи, а також кошти у різній валюті: майже 500 тисяч гривень, понад 47 тисяч доларів та більше ніж 7,5 тисячі євро.

Наразі вирішується питання про обрання для них міри запобіжних заходів.

Мітки: військовозобов'язані, новини львова, Спеціалізована прокуратура у військовій і оборонній сфері Західного регіону, фото, хабар