Садовий планує взяти позику на 840 мільйонів гривень для переробки сміття

вівторок, 14 травня 2024 р. о 14:18
Садовий планує взяти позику на 840 мільйонів гривень для переробки сміття
Фб А. Садового
Андрій Садовий

У міськраді напрацювали проєкт ухвали, якою пропонують взяти у банку позику на 840 мільйонів гривень для фінансування п'яти міських проєктів.

Про це йдеться у проєкті ухвали, винесеній на розгляд на сесію Львівської міськради 16 травня 2024 року.

На сайті Львівської міськради підготували та оприлюднили проєкт ухвали про
здійснення запозичення до бюджету Львівської МТГ у 2024 році.

Згідно з документом, для того, щоб мати змогу профінансувати видатки з бюджету розвитку Львова, міськрада планує взяти позику у 840 000 000 грн.

"Здійснити у 2024 році місцеве внутрішнє запозичення з метою фінансування видатків бюджету розвитку бюджету Львівської МТГ для створення, приросту чи оновлення стратегічних об'єктів довготривалого користування, що забезпечують виконання завдань міської ради, спрямованих на задоволення інтересів населення Львівської МТГ" – йдеться в проєкті ухвали.

Кошти планують скерувати на реалізацію таких проєктів:

- будівництво механіко-біологічного комплексу перевантаження та переробки твердих побутових відходів на вул. Пластовій, 13;

- будівництво шляхопроводу на перехресті вулиць Т. Шевченка – о. Омеляна Ковча;

- реконструкція системи живлення власних потреб ТЦ "Північна" із можливістю приєднання джерела аварійного живлення та запуску від нього на вул. Пластова, 125;

- капітальний ремонт Центру надання адміністративних послуг для ветеранів на вул. Т. Шевченка, 374 у Львові;

- капітальний ремонт Центру надання адміністративних послуг для ветеранів на вул. В. Липинського, 11 у Львові.

Позику міськрада планує взяти в АТ "Ощадбанк" терміном на 60 місяців від дати підписання кредитного договору з врахуванням пільгового періоду 24 місяці та з можливістю дострокового погашення кредиту.

"Відсоткова ставка за користування кредитом є змінюваною та встановлюється з врахуванням українського індексу ставок за депозитами фізичних осіб (UIRD 3М) і збільшується на розмір маржі 3 % річних, але не може бути більше ніж 22% річних. Ставка буде визначена на дату підписання кредитного договору виходячи з UIRD 3М" – зазначено у документі.

Додамо, раніше у міськраді напрацювали проєкт ухвали, якою планують дозволити ЛКП "Львівелектротранс" отримали кредит у банку для закупівлі екскаватора.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.

Варіанти © 2012-2024