Пустомитівська міськрада програла суд за три земельні ділянки біля озера у Наварії

четвер, 23 травня 2024 р. о 13:31

Суд відхилив позов міськради Пустомит до Львівської ОВА щодо права власності на землі біля озера у Наварії, які перейшли у власність приватних осіб.

Про це йдеться у рішенні Пустомитівського районного суду Львівської області № 450/91/22 від 26 квітня 2024 року, опублікованому на сайті аналітичної системи YouControl.

Пустомитівський районний суд Львівської області відхилив позов Пустомитівської міської ради до Львівської ОВА з вимогою скасувати державну реєстрацію права власності на три земельні ділянки, які знаходяться біля і які облдержадміністрація безкоштовно передала приватним особам для будівництва індивідуальних житлових будинків.

Згідно з матеріалами справи, ще у 2018 році Львівська ОДА виділила для низки приватних осіб землі поблизу озера у Наварії й дозволила їх забудувати.

Проти цього рішення виступила Пустомитівська міськрада, яка заявила, що область не мала права розпоряджатися цими землями, оскільки вони підпадають під юрисдикцію Пустомит через затверджене у 2017 році депутатами Пустомитівської міськради рішення "Про затвердження проєкту землеустрою щодо встановлення (зміни) межі села Наварія", згідно з яким землі біля озера перейшли у власність громади села.

Натомість тоді ж ГО "Ветеранська спілка воїнів АТО", яка виступала за надання фізичним особам цих земельних ділянок, вдалося переконати суд, що землі навколо озера належать до державної власності і право розпоряджатися ними має Львівська ОВА.

Пустомитівський районний суд також відмовився скасовувати державну реєстрацію трьох земельних ділянок біля озера й заявив, що доводи міськради Пустомит є безпідставними та такими, що не підлягають задоволенню.

"Суду не доведено, що оскаржуваними рішеннями відповідача було порушено право власності позивача, оскільки набуття такого судом не встановлено, а тому відмовляючи у задоволенні позову суд зазначає, що доводи позивача про порушення її прав, свобод чи інтересів є абстрактними, не містять жодного обґрунтування негативного впливу спірними розпорядженнями Львівської обласної державної адміністрації за № 453/0/5-18 від 14.05.2018 року, 456/0/5-18 від 14.05.2018 року, 455/0/5-18 від 14.05.2018 року на її конкретні реальні індивідуально виражені права, свободи чи інтереси та свідчать про незгоду позивача з вказаними рішеннями, без належного на те обґрунтування, що не є тотожним порушенню права чи інтересу, а протилежного суду не доведено" – йдеться у рішенні суду.

На рішення суду ще можна подати апеляційну скаргу.

Додамо, у квітні цього року виконавчий комітет Пустомитівської міської ради дозволив Львівській міськраді облаштувати спортивно-рекреаційну зону на території пляжу Щирецького водосховища.

Мітки: Пустомити, судова справа, новини львова, водойми львівщини, судові рішення, Львівська ОВА

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.

Варіанти © 2012-2024