Троє депутатів ЄС отримали найвищі оцінки експертів Опори за результатами роботи в міськраді Львова

пʼятниця, 24 травня 2024 р. о 14:13

Петро Адамик, Уляна Пак та Оксана Маруняк отримали найвищі оцінки експертів "Опори" за результатами роботи у Львівській міськраді у 2023 році.

Серед депутатів Львівської міської ради, яким експерти ГО "Опора" виставили найвищі позитивні оцінки за роботу у 2023 року, виявились три депутати фракції Європейська солідарність: Петро Адамик, Уляна Пак та Оксана Маруняк, а також три депутати фракції Варта Наталія Шелестак, Валерій Яремчук та Ігор Зінкевич.

До числа лідерів також потрапили депутати від Самопомочі Юлія Хомчин та Володимир Лучишин.

Про це йдеться у результатах моніторингу діяльності депутатів Львівської міської ради у 2023 році, який здійснювався в межах кампанії "Атестація депутатів місцевих рад" й який було представлено у Львові 22 квітня.

"Найбільшу кількість позитивних оцінок за результатами експертного опитування (сумарна кількість 5 балів та 4 бали) отримали Наталія Шелестак – 15 оцінок, Уляна Пак – 14 оцінок, Ігор Зінкевич – 13 оцінок, Юлія Хомчин – 12 оцінок, Петро Адамик – 11 оцінок, Валерій Веремчук – 11 оцінок та Оксана Маруняк – 10 оцінок…При цьому найвищою усередненою експертною оцінкою є 4 бали, якими оцінили 6 (10%) обранців – Петра Адамика, Ігоря Зінкевича, Володимира Лучишина, Уляну Пак, Юлію Хомчин та Наталію Шелестак" – заявили в ГО "Опора".

З іншого боку, лише четверо депутатів не отримали жодної позитивної оцінки.

Моніторинг підтвердив високий рівень відкритості депутатів перед громадськістю. У профілях на інформаційному порталі доступна повна інформація про кожного депутата, хоча у 7 випадках відсутня інформація про партійну приналежність.

Прийом громадян став нормою для депутатів: 57 (97%) з них проводять його щомісяця, 3 (5%) – щотижня, а 11 (19%) – двічі на місяць.

Водночас, інформація про прийоми двох депутатів не підтверджена. Більшість депутатів (80%) декларують прийоми за попереднім записом, а основною темою звернень є матеріальна допомога, з 3130 звернень на суму 12 794 000 грн.

Депутати також активно використовують Facebook для інформування громадськості, і більшість з них відвідують пленарні засідання, з показником вище 90%. За рік 27 (46%) депутатів покращили свою дисципліну, а 14 (24%) заявляли про конфлікт інтересів при розгляді рішень ради.

Публічне звітування залишається рідкісною практикою, є 31 (52,5%) депутат, які ігнорують цей формат взаємодії.

В експертному опитуванні кампанії взяли участь 20 респондентів з журналістського, громадського і академічного середовищ.

Нагадаємо, наприкінці березня цього року депутати фракції Європейська Солідарність у Львівській міській раді публічно прозвітували щодо своєї роботи у 2023 році.

Мітки: Петро Адамик, ОПОРА, новини львова, Уляна Пак, Європейська солідарність, Оксана Маруняк

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.

Варіанти © 2012-2024