Зі Львова до Тустані запровадили прямий автобус

пʼятниця, 24 травня 2024 р. о 15:00

Від сьогодні відновив роботу автобусний маршрут Львів – Східниця – Урич.

Про це повідомила пресслужба Львівської обласної ради.

Сьогодні, 24 травня, відновив роботу автобусний маршрут Львів – Східниця – Урич. Доїхати до фортеці без пересадок можна буде у п'ятницю, суботу та неділю.

Зі Львова автобус відправляється з площі Двірцевої двічі на день, о 9:00 і 14:00 год. Зупиняється автобус неподалік скель Тустані. Відправлення назад о 11:50 і 16:50 год. Проміжні зупинки автобуса є у Східниці й Трускавці.

Організовує перевезення Львівське АТП 14631.

Зазначимо, що наскельна фортеця "Тустань" ХІII-ХVІ століть є унікальною пам’яткою природи та будівництва, яка не мала аналогів у Європі. Фортеця діяла як потужний оборонний, митний та адміністративний центр. Комплекс був вершиною майстерності тогочасних будівничих. Нині відвідувачі можуть побачити скелі із залишками фортеці, прогулятися промаркованим маршрутом довкола скель та піднятися на них. Усі скарби, знайдені археологами, доступні для огляду в унікальному мультимедійному музеї Тустані.

Додамо, торік до села Урич перевезли та відбудували дерев'яну хату початку ХХ століття із села Плав’я.

Мітки: Львівська обласна рада, новини львова, тустань

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.

Варіанти © 2012-2024