Командування львівської 125 бригади тероборони ЗСУ звинувачують в залишенні позицій на Харківщині

понеділок, 27 травня 2024 р. о 10:31

Суд відкрив справу проти командування львівської 125 бригади ЗСУ через залишення позицій, втрату техніки та особового складу на Харківщині.

Про це повідомляє Українська правда.

Державне бюро розслідувань подало до суду проти командування львівської 125 окремої бригади територіальної оборони Збройних сил України, а також 415 окремого стрілецького батальйону, 23 механізованої бригади, 172 окремого стрілецького та інших підрозділів, які не організували оборону позицій на кордоні Харківської області та РФ, що призвело до втрати позицій, військової техніки та особового складу.

Зокрема, за даними судового реєстру, виникла необхідність "установлення відповідності дій військових посадових осіб щодо залишення бойових позицій 10.05.2024 силами 125 окремої бригади Сухопутних військ в районі населених пунктів Стрілеча, Красне, Борисівка, Пильне Харківського району та Гатище Чугуївського району, а також інших позицій".

Також слідство має встановити причинний зв’язок між цими діями та втратою позицій, особового складу та військової техніки, крім цього, була призначена військова експертиза.

Згідно з реєстром, у кримінальному правопорушенні вважають причетними 28 осіб, серед яких командир бригади, його заступники та посадовці.

Додамо, 125 бригада виконувала бойові завдання по обороні від агресора на території Донецької, Харківської та Сумської областей.

Мітки: ЗСУ, новини львова, Державне бюро розслідувань, територіальна оборона

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.

Варіанти © 2012-2024