Суд дозволив міськраді Львова знести самобуд на Кульпарківській

понеділок, 27 травня 2024 р. о 11:02

Господарський суд погодив знесення самовільно збудованого торгового павільйону на вул. Кульпарківська, 158 у Львові.

Про це йдеться у рішенні Господарського суду Львівської області № 914/3299/23 від 1 травня 2024 року, опублікованому на сайті аналітичної системи YouControl.

Господарський суд Львівської області задовольнив позов Львівської міської ради до приватного підприємства "Ярина Плюс" щодо знесення самовільно збудованого нежитлового приміщення загальною площею 68,7 кв.м на вул. Кульпарківська, 158 у Львові та припинення права власності фірми на цю будівлю.

Як йдеться у матеріалах справи, ПП "Ярина Плюс" у 2009 році незаконно зареєструвало право власності на будівлю на вул. Кульпарківська, 158, на земельній ділянці орієнтовною площею 0,0065 га, що перебуває у комунальній власності громади Львова.

Підприємство збудувало тут торговий павільйон за відсутності дозволу від міськради та без затверджених містобудівних умов та обмежень на його будівництво.

"З врахуванням того, що зазначений об'єкт збудований за відсутності будь-яких дозвільних документів, земельна ділянка для його будівництва не виділялась та не може бути виділена і на теперішній час, за змістом положень частин 1, 2, 4 статті 376, статті 391 Цивільного кодексу України, статті 152 Земельного кодексу України, реалізуючи право комунальної власності на земельну ділянку, Львівська міська рада наділена повноваженнями звернутися до суду за захистом порушених прав власника земельної ділянки та єдиним способом захисту передбачено саме знесення самочинно збудованого майна" – вказано у рішенні суду.

Саме тому суд вирішив усунути перешкоди для міськради у розпорядженні цією земельною ділянкою внаслідок знесення "самовільно збудованого нежитлового приміщення, загальною площею 68,7 кв.м з припиненням права власності ПП "Ярина Плюс" на нежитлове приміщення, загальною площею 68,7 кв.м".

Також суд зобов'язав стягнути з ПП "Ярина Плюс" на користь Львівської міської ради 5 368 грн судового збору.

Рішення ще може бути оскаржене в суді.

За даними аналітичної системи YouControl, ПП "Ярина Плюс" зареєстроване з 2009 року у Львові, займається неспеціалізованою гуртовою торгівлею. Фірма належить мешканці села Сокільники Наталії Салагай.

Додамо, також суд визнав незаконним договір про будівництво ЖК "Львівська Мрія" на місці колишнього військового містечка на вул. Княгині Ольги.

Мітки: судова справа, новини львова, незаконна забудова, судові рішення, Господарський суд Львівської області

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.

Варіанти © 2012-2024