Апеляційний суд підтримав заборону на зведення житлового кварталу на Княгині Ольги

четвер, 23 травня 2024 р. о 12:42

Суд визнав незаконним договір про будівництво ЖК "Львівська Мрія" на місці колишнього військового містечка на вул. Княгині Ольги.

Про це йдеться у рішенні Західного апеляційного господарського суду № 914/475/22 від 9 травня 2024 року, опублікованому на сайті аналітичної системи YouControl.

Західний апеляційний господарський суд відхилив апеляційні скарги ТзОВ "Енерджі Плюс Україна" та Західного управління капітального будівництва Міністерства оборони України на рішення суду попередньої інстанції щодо визнання недійними договору про будівництво житлового комплексу на місці колишнього військового містечка на вул. Княгині Ольги, 1-5 у Львові, укладеного у 2016 році між Міноборони та ТзОВ "Енерджі Плюс Україна".

Згідно з матеріалами справи, у 2016 році Міноборони та ТзОВ "Енерджі Плюс Україна" уклали договір про зведення на території колишнього військового містечка площею 6,3 га житловий квартал "Львівська Мрія". Того ж року компанія незаконно отримала цю ділянку в приватну власність.

У 2019 році цією справою зацікавилось Державне бюро розслідувань, яке встановило, що посадовці Західного управління капітального будівництва Міноборони підробили документи та дозволили незаконно приватизувати цю земельну ділянку. Того ж року на компанію-підрядника ТзОВ "Енерджі плюс Україна" наклали штраф у 3 457 800 гривень та змусили зупинити будівельні роботи.

А вже у грудні 2023 року Господарський суд Львівської області визнав недійсним та скасував договір про будівництво цього житлового комплексу, аргументуючи це тим, що договір був укладений із порушеннями та підписаний не уповноваженим посадовцем.

Західний апеляційний господарський суд погодився з рішенням Господарського суду та постановив залишити без задоволення апеляційні скарги.

Постанова ще може бути оскаржена до Верховного Суду.

За даними аналітичної системи YouControl, ТзОВ "Енерджі плюс Україна" понад 6 років займається організацією будівництва будівель. Підприємство зареєстроване в Києві. Власником фірми є Павло Тимошенко, який також керує ще 6 будівельними компаніями серед яких ТОВ "Львівбуд-Кепітал", яке належить будівельній компанії "Львівська мрія-кепітал".

Мітки: Міноборони, незаконне будівництво, військова частина, судова справа, новини львова, незаконна забудова, судові рішення, будівництво житлових комплексів у Львові

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.

Варіанти © 2012-2024