Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

in-love-travel.com

Четвер, 4 квітня 2013, 15:37

Негода може вплинути на здорожчання овочів та зелені, - експерт

Через затяжну зиму та несприятливі погодні умови  ранні овочі та зелень можуть здорожчати.  Орієнтовно на 10-20% .

 

Такі прогнози озвучив член комісії з питань розвитку села та АПК Львівської обласної ради, засновник ТзОВ «Барком» (ТМ «Родинна ковбаска») Олег Баран.

«По всій західній Україні посівна кампанія уже спізнилася  на місяць. Тобто, ранні овочі, які з’являться на наших ринках, будуть привезені з інших регіонів, або ж країн. Що автоматично вплине на цінову політику.  Вартість таких овочів буде вищою орієнтовно на 10-20%. Маю на увазі ранню картоплю, редиску та зелень», - розповів Олег Баран.

Довга зима також може відбитися на ціні цукру. Експерт вже прогнозує скорочення посівів цукрового буряка через запізнілий старт посівної.  

Крім того, за словами Олега Барана,  є проблема з ярими   культурами. «Станом на 21 березня 2012 року ТзОВ «Барком» засіяло 140 гектарів вівса. Нині, через затяжну зиму, не засіяно жодної сотки. Тобто, спізнення майже на 2 тижні. У кращому випадку роботи розпочнуться після 15  квітня, коли зійде сніг та хоча б частково прогріється земля. Такий збій у графіку означає пізніший врожай та автоматичну затримку у посіві інших культур. При чому аналогічна  ситуація і у інших сільськогосподарських підприємств області», - каже експерт.

Та навіть попри таку тенденцію говорити про зменшення врожаїв наразі зарано. Адже все знову ж таки залежить від подальших погодніх умов, - підкреслив експерт.   

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.