Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Події

uaculture.com

П'ятниця, 5 квітня 2013, 10:43

Виставу «Павлік Морозов» за Подерв’янським покажуть у Львові

У неділю, 7 квітня у Львівській філармонії відбудеться вистава епічної трагедії «Павлік Морозов» за п'єсою відомого українського драматурга Леся Подерв'янського.

 

Вистав Павлік Морозов була поставлена ще кілька років тому, а от у Львові прем'єра відбулася тільки восени минулого року. Даний проект – це результат співпраці режисера Андрія Крітенка та Леся Подерв'янського.

Головні ролі виконують: український журналіст, громадський та політичний діяч, актор Микола Вересень; український співак, артист, лідер гурту «Кому вниз» Андрій Середа; український актор Сергій Калантай; український актор та композитор Євген Капорін; актор Київського театру «Колесо» Олег Примогенов; актриса театру і кіно Олена Репіна; український актор Сергій Солопай та інші.

П'єса на три дії триває без антракту. У виставі використовується ненормативна лексика, тому має вікове обмеження – до 21 року вхід заборонено.

П'єса «Павлік Морозов» написана 18 років тому. Перша прем'єра вистави «Павліка Морозова» у постановці театру «КРОТ» відбулася 2011 року у Києві. У виставі звучать пісні Максима Добровольського.

Довідка

ЛЕСЬ ПОДЕРВ'ЯНСЬКИЙ – автор і сценограф. Народився у 1952 р. в Києві. Закінчив національну академію образотворчого мистецтва і архітектури (НАОМА), член НСХУ. Художник-живописець, письменник, сценограф.

Учасник багатьох групових та персональних виставок в Україні та за кордоном. Роботи зберігаються в колекціях музеїв багатьох країн світу. Премії за сценографію «Kintakt-95», та дві «Київські пекторалі».

АНДРІЙ КРІТЕНКО – режисер. Народився у 1963 р. в Києві. Закінчив Київський державний інститут театрального мистецтва ім. І. К. Карпенка-Карого.

Стипендія в Академії Шлосс-Солітюд (Штутгарт) у Німеччині, викладає в Університеті музики та виконавського мистецтва в Штутгарті. Постановки в драматичних і оперних театрах багатьох країн світу.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.