Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Андрій Бучко

П'ятниця, 5 квітня 2013, 11:53

Представники місцевої влади Львівщини поговорили з поляками про реагування на екологічні ризики

Вчора, 4 квітня, у Малехові біля Львова відбулася Міжнародна конференція адміністрації і рятувальних служб у Жовкві "Співпраця заради безпеки", що проводиться відповідно до Проекту "Підвищення ефективності транскордонної системи реагування на екологічні ризики: Томашів Любельський-Жовква-Сокаль".

Про це за підсумками конференції повідомляє кореспондент Варіантів.

Участь у конференції, зокрема, взяли заступник голови Львівської ОДА Сергій Василенко, заступник голови Львівської облради Валерій П’ятак, голови Жовківської та Сокальської районних рад і РДА, міський голова Рава-Руської, староста Томашівського повіту Ян Ковальчик.

Учасники конференції отримали інформацію про реалізацю проекту у Томашівському повіті Люблінського воєводства, про характеристику пожежних автомобілів, отриманих в межах проекту, ознайомились загалом із історією та сучасними засадами функціонування Добровільної пожежної охорони Республіки Польща та прослухали лекцію "Практична підготовка курсантів та студентів у Львівському державному університеті безпеки життєдіяльності для підрозділв Державної служби України з надзвичайних ситуацій".

Заступник голови Львівської облради Валерій П’ятак повідомив, що нещодавно до Львівської обради звернулися з шістьма проектами територільних громад Львівщини, що передбачають співпрацю з Польщею. Фінансування цих програм, за його словами, передбачає 86 млн. грн. на найближчих півтора року, з яких українська сторона має дофінансувати 8,6 млн. грн.

П’ятак зазначив, що на сесію облради винесуть пропозицію про співфінансування цих проектів з боку Львівської обласної ради в розмірі 5%.

Міський голова Рава-Руської Ірина Верещук в коментарі зазначила, що результат від конференції був би більшим, якби на ній були присутні перші особи області, а не лише заступники.

"Якби голова облради і ОДА прослухали сьогоднішню інформацію, вони б відчули необіхідність допомоги в таких проектах. Адже район не може забезпечити 10% - вони самі не мають грошей. А яккщо у нас не буде співфінансування, то не буде і необхідного досвіду для подавання на подальші проекти", - сказала Верещук.

Нагадаємо, нещодавно Рава-Руська міська рада виграла грант Європейського Союзу на відкриття музею скам’янілих дерев.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.