Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

ТЕК

files.ub.ua/

Четвер, 11 квітня 2013, 18:22

На складах «Львіввугілля» накопичилася критична маса вугілля, що загрожує техногенною катастрофою

На аварійних складах вугільних підприємств Львівського-Волинського басейну станом на сьогодні накопичилося понад 300 тис. тонн вугілля, котре може влітку самозапалитись.

 

Про це сьогодні у Львові повідомив народний депутат України, заступник голови Спеціальної контрольної комісії Верховної Ради України з питань приватизації Едуард Леонов.

«У вугільній галузі Львівсько-Волинського вугільного басейну склалася критична ситуація. Нині справді є пік напруження: в екстреному порядку треба не просто ухвалювати певні рішення, а й вчиняти конкретні заходи. А соціальне напруження, яке склалося на Західній Україні в цій галузі, доповнюється прямою небезпекою техногенної катастрофи", - заявив Леонов. 

Вугілля, яке пролежує на складах, вже псується: якість його погіршилася не менш як на 15%, а це означає, що зменшується і його вартість, - додав Леонов.

Голова підкомітету з питань вугільної промисловості комітету ВРУ з питань ПЕК Віктор Турманов пояснив, на складах накопилося стільки вугілля, що коли настане спека це може мати катастрофічні наслідки: вугілля може самозапалитися.

«У вугільній галузі Львівсько-Волинського вугільного басейну склалася критична ситуація. Нині справді є пік напруження: в екстреному порядку треба не просто ухвалювати певні рішення, а й вчиняти конкретні заходи», - констатував Леонов.

Сьогодні в Львівській обласній раді відбулось підсумкове засідання робочої групи Спеціальної контрольної комісії ВРУ з питань приватизації щодо шляхів розв'язання проблемних питань реформування вуглевидобувного виробничого комплексу Львівщини. Окрім членів комісії ВРУ, були присутні представники підприємств вугільної галузі.

Нагадаємо, ДП «Львіввугілля» в місяць видобуває лише половину того вугілля, яке дозволяють видобувати реальні технічні можливості підприємства.  Із цієї половини підприємство реалізовує тільки 50%.

ДП «Львіввугілля» за результатами роботи 11 місяців 2012 року заборгувало державному бюджету 348 млн. грн. платежів, місцевим бюджетам – 100 млн. грн. 

ДП «Львіввугілля» ініціює виведення із складу підприємства шахт «Зарічна» і «Візейська» і переведення останніх в структуру  ДП «Вуглереструктуризація».

Джерело: Галінфо 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.