Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Надзвичайні ситуації

gazeta.lviv.ua

П'ятниця, 12 квітня 2013, 14:40

Вихованці школи-інтернату на Львівщині ледь не отруїлися чадним газом

Експерти виявили школі-інтернат, що у Старосамбірському районі, савовільновстановлений водогрівач, який не відповідав технічним нормам, через що в димохід не витягувалися продукти згорання газу.

Про це Варіантам повідомила прес-служба Дергірпромнагляду у Львівській області.

Під час перевірки Хирівської школи-інтернат у приміщенні їдальні головний державний газотехнічний інспектор виявив самовільну заміну газової колонки на газовий водонагрівач потужністю 5,2 кВт, який змонтовано без врахування вимог нормативних документів і внесення змін у технічну документацію.

Димовідвідний патрубок нагрівача не забезпечував відведення продуктів згоряння природного газу в димохід у повному обсязі: ланки з'єднувальних труб нещільні та не вкладені за ходом димових газів, що могло спричинити надходження до приміщення їдальні продуктів згоряння під час експлуатації водонагрівача.

Крім того, у приміщенні, де експлуатується газовий прилад, не встановлений сигналізатор контролю мікроконцентрацій чадного газу (0,005% об'ємних CO) та контролю довибухових концентрацій газу (20% нижньої концентраційної межі займистості).

У закладі також немає відомостей про періодичну перевірку та прочищення димового каналу водонагрівача.

Розпорядженням інспектора зупинена експлуатація водонагрівача та притягнуто  відповідальну за газове господарство особу до адміністративної відповідальності.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.