Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Кримінал

telegraf.dn.ua

Понеділок, 15 квітня 2013, 10:59

Прокуратура повернула у комунальну власність понад 150 га землі на Львівщині

Прокуратури Львівщини повернула громаді 152,5 га землі, яку у вересні 2011 року незаконно передали у приватну власність у Пустомитівському районі.

Про це Варіантам повідомила прес-служба прокуратура Львівської області.

У жовтні 2011 року прокурор Пустомитівського району звернувся у Львівський окружний адміністративний суд з позовом до Пустомитівської РДА про визнання нечинним та скасування розпорядження голови Пустомитівської РДА від 21.09.2011 року «Про затвердження проекту землеустрою та передачу у власність земельних ділянок для ведення особистого селянського господарства на території Годовицько-Басівської ради за межами населеного пункту».

Відтак в липні 2011 року постановою Львівського окружного адміністративного суду позов прокурора району задоволено повністю.

Водночас Пустомитівська РДА внесла апеляційну скаргу на вказану постанову суду, і Львівський апеляційний адміністративний суд відмовив у задоволені позову прокурора району.

З таким рішенням не погодилась прокуратура Львівської області та оскаржила його до Вищого адміністративного суду України.

Як наслідок, 20 березня поточного року Вищим адміністративним судом України касаційну скаргу прокуратури Львівської області задоволено та залишено в силі рішення суду, який визнав нечинним та скасував згадане розпорядження голови Пустомитівської РДА.

«Таким чином органи прокуратури Львівської області вжили усіх заходів до повернення 152,5 га землі у комунальну власність»,- йдеться у повідомленні.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.