Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Міжнародна політика

segodnya.ua

Понеділок, 22 квітня 2013, 09:30

Поляки розглядатимуть у Сеймі проект ухвали проти ОУН-УПА та встановлять пам’ятник "їхнім жертвам"

Проект ухвали "Щодо геноциду, вчиненого ОУН-УПА проти поляків Східних кресів в роках 1939-47 р.р." було внесено днями до польського Сейму [нижньої палати парламенту Республіки Польща - Варіанти], а міська рада Варшави цього тижня прийняла ухвалу встановити в районі Жолібож пам’ятник "Жертвам злочинів ОУН-УПА, здійснених на південно-східних землях Речі Посполитої в 1943-47 рр".

Про це сьогодні, 22 квітня, у своєму блозі на Українській правді написав львівський краєзнавець Остап Козак.

При цьому Козак звертає увагу на те, що у внесеній на розгляд польського Сейму ухвалі йдеться саме про "Східні креси", а не лише про Волинь.

Що ж до встановлення пам’ятника у Жолібожі (49 голосів "за", проти і утримались - 0), то тут, за словами Козака, взагалі вже мовиться не про "креси", а про польські землі.

"Усі пропозиції представників громадськості та церков України до влади Польщі щодо спільного відзначення 70-ї річниці Волинської трагедії без політизації та без використання системи опізнавальних гасел "наші – герої, чужі - злочинці" потерпіли цілковите фіаско", - пише Козак.

Нагадаємо, раніше до польського Сенату до Сенату [верхньої палати парламенту] було скеровано проект ухвали"Про встановлення 11 липня Днем пам’яті Мучеництва Кресов’яків".

Нагадаємо, 20 березня у польському сеймі була створена Парламентська група у справах кресів, кресов'ян і спадщини східних земель давньої Речі Посполитої.

Депутати Львівської облради вважають такі дії поляків блефом та політичною технологією. 

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.