Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

msnu.org

Четвер, 2 травня 2013, 20:07

Депутати Луганської облради просять Генпрокурора відреагувати на рішення місцевих рад західних регіонів щодо 9 травня

Луганська облрада на засіданні 30 квітня прийняла рішення звернутись до Генерального прокурора України Віктора Пшонки та спікера Верховної Ради України Володимира Рибака з проханням дати правову оцінку діям Івано-Франківської міської ради та Львівської облради, які закликають до відзначення 9 травня як дня трауру.

Про це йдеться на сайті Луганської облради.

Згідно зі зверненням, депутати Луганської облради розцінюють дії місцевого самоврядування Львівщини та Івано-Франківщини як наругу над пам’яттю своїх батьків та дідів, що «звільнили нашу країну та народи Європи від німецько-фашистських загарбників».

«Подібні дії регіональних політиків, які сповідують цілком визначену ідеологію, шкодять міжнародному іміджу нашої країни, нагнітають соціально-політичну напругу в суспільстві та пригнічують права величезної кількості громадян України святкувати великий День перемоги», - йдеться повідомленні.

Нагадаємо, рішення Львівської облради та міськради щодо відзначень в день 8 та 9 травня вже оскаржила прокуратура Львівщини. 

Раніше Львівська міськрада заборонила 8-9 травня на території Львова використовувати радянську, нацистську та комуністичну символіку.

Водночас Львівська обласна рада звернулася до органів державної влади та органів місцевого самоврядування, підприємств, установ, громадських організацій, правоохоронних і силових структур Львівщини з проханням не використовувати під час відзначення Днів пам'яті жертв Другої світової війни - 8 та 9 травня, радянсько-комуністичної чи нацистської символіки.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.