Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

provse.te.ua

Вівторок, 7 травня 2013, 11:27

Європейський суд стверджує, що не визнавав політично вмотивованим арешт Тимошенко

Офіційний представник Європейського суду з прав людини та директор Загальних служб ЄСПЛ Родерік Лідделл (Roderick Liddell) заявив, що факт політично мотивованого арешту екс-прем'єра Юлії Тимошенко не був встановлений.

Натомість суд дійшов висновку про те, що затримання не відповідало підставам, закладеним у Конвенції, повідомив Ліддел. Окрім цього, чиновник наголосив, що рішення ЄСПЛ стосувалося арешту до вироку суду.

"Отже, це означає, що різні порушення стосувалися взяття під варту, а не кримінальної справи як такої. Те, що було встановлено судом щодо взяття під варту, не відповідало підставам, що закладені у Конвенції. Головна причина (для взяття під варту) , яка була встановлена, полягала в неповазі до судді, а це - не причина, з якої Конвенцією визначені підстави для взяття під варту. Так що причина, за якою суд визнав порушення статті 18, полягала в тому, що підстави для взяття під варту не були такими, які є підставами для Конвенції. Я сподіваюся, це досить ясно", - зауважив представник суду.

Він також додав, що найближчим часом скарга ув'язненої не розглядатиметься.

"Важко назвати конкретну дату. Ще не було офіційного контакту з владою. Коли це відбудеться, тоді буде прийнято рішення щодо процедури - будуть чи не будуть проводитися слухання в публічному форматі. За таких обставин це може зайняти рік або більше", - підсумував Лідделл.

Нагадаємо, раніше Євросуд визнавав, що Юлію Тимошенко посадили за грати незаконно.

Джерело: Корреспондент.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.