Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

newsradio.com.ua

Вівторок, 14 травня 2013, 12:12

Дежстат побачив зниження цін на Львівщині

За чотири місяці 2013 року приріст споживчих цін (тарифів) в Україні становив 0,1%, у Львівській області – ціни знизились на 0,1%.

 

Про це повідомляє Головне управління статистики у Львівській області.

У Львівській області у квітні 2013 року порівняно з березнем 2013 року ціни на продукти харчування та безалкогольні напої знизились на 0,5%, йдеться у повідомленні Головного управління.

На зниження споживчих цін найбільше вплинуло подешевіння молочних продуктів та яєць (на 3,9%). Зокрема, суттєво знизились ціни на яйця – на 16,8%. Подешевіли окремі молочні продукти: молоко – на 2,5%, сметана – на 0,9%, сир і м’який сир – на 0,8%, кисломолочна продукція – на 0,7%.

Знизились ціни на м’ясо та м’ясопродукти у середньому на 0,9%. Подешевіли всі види м’яса: яловичина – на 2,2%, птиця – на 1,8%, свинина – на 1,5%. Знизились ціни на фарш м’ясний і курячий – відповідно на 1,5% і 2,3%.

Залишились на рівні попереднього місяця ціни на ковбасні і м’ясні вироби та субпродукти.

Риба та рибопродукти також подешевіли загалом на 0,4%. Серед товарів цієї групи знизились ціни на морепродукти – на 1,8%, рибу морожену – на 1,1%, філе мороженої риби – на 0,6%.

Продовжували знижуватись ціни на цукор – загалом на 3,2% за місяць.

Спостерігалось зростання цін на хліб: на 1% – пшеничний з борошна в/г, на 0,6% – пшеничний з борошна 1г, на 0,4% – житній, житньо-пшеничний, на 3,3% – батони, на 2,2% – багети, на 2,1% – заварний. Разом з тим, в межах

0,4% – 6% знизились ціни на пластівці вівсяні, крупи гречані, рис, борошно пшеничне.

На овочі ціни зросли загалом на 3,7% за рахунок подорожчання картоплі (на 16,8%), коренеплодів (у середньому на 12,9%), капусти свіжої (на 10,4%). Проте значно знизились ціни на огірки та помідори закритого ґрунту, відповідно на 21,6% і 11%.  З фруктів на 5,4% подорожчали яблука, на 5% – ківі, на 3% – банани.

 Алкогольні напої подорожчали у середньому на 0,7%, тютюнові вироби – на 2.1%.

 Ціни на одяг і взуття зросли у середньому на 0,2% за рахунок подорожчання товарів весняно-літнього асортименту.

 Тарифи на житлово-комунальні послуги залишились на рівні попереднього місяця, йдеться у повідомленні.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.