Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Новини

ati-diplom.com

Середа, 15 травня 2013, 10:52

Львівщина - третя за кількістю наукових організацій, кандидатів та докторів наук

Львівська область посідає третє місце по Україні за кількістю наукових організацій, а також кандидатів і докторів наук.

Про це Варіанти проінформувало ГУ статистики у Львівській області.

Серед виконавців наукових та науково-технічних робіт – 214 докторів і 1019 кандидатів наук, йдеться у повідомленні.

На Львівщині наукові дослідження і розробки у 2012 році виконували 75 організацій, в яких працювало 5,6 тис. осіб (без урахування сумісників). Кількість працівників наукових установ порівняно з попереднім роком залишилася незмінною.

Науковими організаціями Львівщини у 2012 році виконано майже 1,9 тис. науково-технічних робіт на суму 300,8 млн.грн. На створення нових видів техніки було скеровано 85 розробок, нових технологій – 129, сортів рослин та порід тварин – 55, методів і теорій – 366, матеріалів – 55.

За пріоритетними напрямами розвитку науки і техніки науковці області виконали 265 наукових розробок на суму 88,5 млн.грн., або 29,4% від загального обсягу наукових та науково-технічних робіт. Більша частина цих робіт (73,1%) направлена на фундаментальні дослідження з найважливіших проблем природничих, суспільних і гуманітарних наук

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.