Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Міжнародна політика

ukranews.com

Середа, 15 травня 2013, 11:46

Сьогодні Європейська комісія прийматиме рішення щодо Угоди про асоціацію з Україною

Сьогодні Європейська Комісія вирішуватиме чи розпочинати підготування до підписання Угоди про асоціацію з Україною. Якщо так, то звернеться за згодою до держав Євросоюзу. Щоправда, це ще не означатиме, що під документом підписи будуть поставлені.

 

Поки що, йдеться про технічне підготування угоди на саміт Східного партнерства, який відбудеться у листопаді у Вільнюсі.

Те, чи Угоду буде підписано, залежить від виконання Україною умов, поставлених Євросоюзом. Чи Київ виконав усі зобов’язання – країни ЄС мають оцінити одноголосно, мабуть, щойно у вересні.

Європейське Співтовариство неодноразово вимагало від державного керівництва України змін у судовій системі, щоб не було вибіркового застосування закону, і щоб судові процеси не були політично вмотивовані. Прикладом такого процесу є ув’язнення колишньої прем’єрки Юлії Тимошенко. Деякі країни вважають її звільнення ключовою умовою підписання Угоди про асоціацію.

Поширеним є також погляд, що – якщо восени не відбудеться підписання цієї Угоди, котра наближає Україну до ЄС, то наступна така нагода може трапитися нешвидко.

Джерело: Польське радіо

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.