Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Події

uk.wikipedia.org

П'ятниця, 17 травня 2013, 09:49

У Національній Львівській Галереї пройде виставка "Величні Тисячоліття України"

Сьогодні, 17 травня, о 13.00 год у Національній Львівській Галереї ім. Бориса Возницького, у залах Палацу Потоцьких відкриють виставку «Величні тисячоліття України» в рамках нового масштабного культурно-освітницького проекту «Обрана Україна».

 

Про це Варіанти повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Експозиція висвітлює найдавніші сторінки історії ПраУкраїни від часів Трипілля до Київської Русі, демонструючи художній образ матеріального світу того часу дивовижною розписною керамікою Трипілля, обладунками воїнів Кіммерії та Скіфії, витонченими прикрасами Сарматії Античного Причорномор‘я, реконструйованим  жіночим вбранням часів Київської Русі. Представлено близько 600 музейних предметів.

Унікальність експозиції полягає у створенні музейними засобами яскравого образу стародавніх держав, що були розташовані на території нашої країни та зіграли важливу роль у історії формування України.

Колекція стала широко відомою завдяки потужній виставковій діяльності як на території України, так і за її межами. Наукові дослідження опубліковані у багатьох наукових виданнях та каталогах. Втілені проекти залишили теплий слід у пам‘яті європейців про величну праісторію українців.  

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.