Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Компанії

radiosvoboda.org

П'ятниця, 17 травня 2013, 14:56

Британська компанія планує добувати на Львівщині сланцевий газ

Британська нафтогазова компанія, яка має активи в Україні, Cadogan Petroleum планує видобувати сланцевий газ у Львівській області.

Про це зазначається в повідомленні компанії на сайті Лондонської фондової біржі.

Згідно з повідомленням, на даний момент Cadogan Petroleum проводить дослідження на площі 15,4 кв. км у Львівському басейні з метою визначення найкращого місця для старту першої розвідувальної операції.

Також компанія відзначає, що після невдалих результатів на родовищах у Полтавській області, де компанії не вдалося отримати комерційний потік газу, Cadogan продовжує вести роботи на інших родовищах, і розраховує на отримання позитивних результатів.

Як повідомлялося, компанія Cadogan Petroleum в 2012 році отримала чистий збиток у розмірі 93078 млн дол, У той час як 2011 закінчила з чистим прибутком в 152 463 млн дол
У жовтні 2012 року італійська нафтогазова компанія Eni завершила операцію з придбання 50,01% акцій компанії «Західгазінвест» у британської Cadogan Petroleum Plc і НАК «Надра України».

Eni отримує контрольний пакет «Західгазінвест» від учасників спільної діяльності і повинна забезпечити фінансування програми первинної розвідки. Після укладення договору Cadogan залишає за собою право власності на 15% «Західгазінвест».

На даний момент «Західгазінвест» володіє правом користування надрами на дев'яти ліцензійних ділянках сланцевого газу Львівського басейну, площа яких становить близько 3800 квадратних кілометрів.

Cadogan Petroleum PLC - британська компанія, що займається видобутком нафти і газу в Україні. Володіє 8 ліцензіями. Акції компанії котируються на Лондонській фондовій біржі.
Основні ліцензії цієї розвідувально-видобувної компанії зосереджені на родовищах Дніпро-Донецького басейну на сході країни. Крім цих ділянок, компанія також працює на заході країни, у Карпатах.

Нагадаємо, раніше компанія "Шеврон" не змогла переконати науковців та депутатів щодо безпечності видобутку сланцевого газу. Щоправда, угоду з "Шеврон" можуть підписати уже до літа

За матеріалами: Форбс

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.