Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Львівська міськрада

rentforyou.com.ua

Понеділок, 27 травня 2013, 13:44

Міністерство культури не реагує на звернення Львова стосовно будівництва у музеї "Арсенал"

Наразі місто не отримало відповіді від Міністерства культури України на звернення Львова щодо нищення пам’ятки національного  значення – Музею зброї «Арсенал», але є інформація про кримінальне провадження стосовно будівництва у "Арсеналі".

Про це Варіантам повідомила прес-служба Львівської міськради.

Нагадаємо, відповідні телеграми скеровані на Міністра культури України, Прем’єр-міністра України та Президента України.

«Жодної офіційної реакції, жодного офіційного дзвінка поки не було. Є тільки та інформація, що порушено кримінальне провадження за фактом руйнування пам’ятки архітектури.

Реакції від Міністерства нема. Думаю, ми будемо гостріше це подавати, щоб вони розуміли, що це надзвичайно  велика проблема. Бо 95% усіх пам’яток ЮНЕСКО знаходяться у Львові. Коли у Львові легітимно, з дозволу Міністерства культури, починають нищити пам’ятки архітектури, - це не правильно», - розповів міський голова Львова Андрій Садовий.

Нагадаємо, на Міністра культури України, Прем’єр-міністра України  та Президента України скеровані  телеграми міського голови Львова Андрія Садового щодо нищення пам’ятки національного значення – Музею зброї «Арсенал». Як повідомили в управлінні охорони історичного середовища, зараз тривають роботи з добудови вежі для влаштування димоходу та вентиляційних шахт з метою функціонування ресторану, який розташований в приміщеннях Музею. Міський арсенал – це пам’ятка архітектури національного значення і такі будівельні роботи нищать пам’ятку.

Як розповіла Лілія  Онищенко, начальник управління охорони  історичного середовища, місто не надавало погоджень на пристосування підвальних приміщень Міського арсеналу, що на вул Підвальній, 5, для музейно-виставкового ресторанного комплексу.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.