Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

vkurse.ua

Середа, 29 травня 2013, 10:45

Українських заробітчан меншає - ЗМІ

В останні роки кількість трудових мігрантів зменшилася з 1,5 млн до 1,2 млн людей. Попри те, що знайти роботу тепер складніше, за неї українським заробітчанам все ще платять втричі більше, ніж в Україні - $ 930 на місяць в середньому.

 

Фахівці прогнозують, що в найближчі 2-3 роки міграційний потік не зросте. Адже молоді без стажу буде складно знайти підходящу роботу, а українці середнього віку, котрі хотіли працевлаштуватися за кордоном, уже спробували свої шанси, пише газета Коммерсант-Україна.

Учора Держстат та Інститут демографії Національної академії наук України (НАНУ) представили результати другого масштабного дослідження трудової міграції українців, проведеного за рахунок ЄС.

Ними було опитано 45,5 тис. осіб у віці від 15 до 70 років, що мешкають в усіх регіонах України. Дослідження показало, що з січня 2010 року по середину червня 2012 року за кордоном з метою заробітку перебувало 1,2 млн громадян (3,4% населення зазначеного віку). З них 98,2% вже працювали, а 1,8% шукали роботу.

Слід зазначити, що перша хвиля дослідження за 2005-2008 роки показала більш високий рівень трудової міграції - 1,5 млн осіб. Але тоді опитувалося лише населення працездатного віку з шести західних областей. 

Як повідомлялося, половина українських заробітчан працюють нелегально.

Крім цього, протягом 2012 року заробітчани переслали в Україну 7,5 мільярдів доларів. 

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.