Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Новини

centre7.org.ua

Середа, 29 травня 2013, 14:31

Цьогоріч НТШ у Львові відсвяткує 140-ий ювілей

З 14 по 18 жовтня 2013 року у Львові пройдуть святкові заходи з нагоди відзначення 140-го ювілею Наукового Товариства імені Тараса Шевченка.

Про це на прес-конференції розповів голова НТШ у Львові Олег Купчинський.

Зокрема, пройде офіційна ювілейна академія в Національній опері, а також міжнародна наукова конференція у Львівському національному університеті, участь в роботі якої братимуть вчені із різних куточків світу.

Крім цього, продиться підготовка збірників наукових праць й інших видань, котрі присвячені цьому ювілею.

Свято 140 років від заснування НТШ очолюють міжнародний і національний організаційний комітети, до яких входять представники Світової Ради НТШ, голови Крайових товариств НТШ різних країн, Національна академія наук України та низка національних громадських організацій.

Ювілей відзначатимуть на державному рівні.

Довідка:

всесвітня українська академічна організація, багатопрофільна академія наук. Утворена 1873 року у Львові, як Літературне товариство імені Т.Шевченка, у 1892 назву змінено на Наукове товариство ім. Т.Шевченка (своєрідна академія наук). У 1920-30-х роках зазнавала переслідувань від польської влади, 1939 зліквідована радянською владою; відновлена 1947 року в Західній Європі та Сполучених Штатах Америки, де стала відома як Shevchenko Scientific Society. З 1989 року організація знову діє на території України. 

Сьогодні в Україні діє 19 осередків НТШ (близько 900 осіб) у обласних і навіть районних центрах, а також працює 35 комісій (близько 1750 осіб). 

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.