Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Міжнародна політика

gazeta.dt.ua

Середа, 29 травня 2013, 16:14

Країни Митного союзу підтримали участь України у якості спостерігача

Країни Митного союзу Єдиного економічного простору (Росія, Казахстан та Білорусь) підтримують наміри України стати у цій організації спостерігачем.

 

Про це сказав після засідання президентів Казахстану, Росії, України й Киргизстану глава держави Казахстан Нурсултан Назарбаєв, зачитавши спільну заяву Президентів.

"Україна виразила намір одержати статус спостерігача в нашій роботі як у Митному союзі Єдиного економічного простору, і в майбутньому Євразійського економічного союзу... Ми їхній намір підтримали й прийняли відповідне рішення", - зазначив Назарбаєв.

З його слів, досягнута домовленість, що експерти підготують документи, щоб на наступному засіданні Вищої євразійської економічної ради їх схвалити.

Варто зазначити, що Європейський Союз неодноразово заявляв, що Україна не може одночасно бути членом Митного союзу ЄЕП і мати зону вільної торгівлі з ЄС.

Щоправда, як свідчить статистика, українці більше хочуть до Європейського, ніж до Митного союзу.

За матеріалами: Українські новини

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.