Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

respublika.info

П'ятниця, 31 травня 2013, 17:25

"Статус спостерігача у Митному Союзі та Угода про асоціацію з ЄС - це різні правові площини", - Томбінський

Отриманий Україною статус спостерігача у Митному Союзі та її прагнення щодо асоціації з ЄС лежать у різних правових площинах.

Про це сьогодні, 31 травня, на брифінгу у Львові заявив голова представництва ЄС в Україні Ян Томбінський.

Таким чином він відповів на питання, чи не перешкоджатиме статус спостерігача у Митному Союзі підписанню угоди Україні про асоціацію з ЄС.

"Коли ми говоримо про угоду про асоціацію, ми говоримо про обов’язковий до виконання правовий документ, який напрацьований вже понад п’ять років, опрацьований і чекає на підписання. Цей документ є продовженням закону України про зовнішню політику, прийнятого у 2010 році. І є його реалізацією", - додав Томбінський.

Томбінський додав, що вчора мав зустріч з Президентом та прем’єр-міністром України і отримав від них всю інформацію щодо документу, який був підписаний у Мінську і щодо його змісту та політичної декларації.

Нагадаємо, сьогодні, 31 травня, у Мінську був підписаний Меморандум про надання Україні статусу спостерігача в Митному союзі. Цю роль Київ отримав позавчора в Астані - після засідання Вищої Євразійської економічної ради на рівні глав держав.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.