Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Транспорт

vidomosti-ua.com

П'ятниця, 7 червня 2013, 18:14

Лише три пасажирські потяги Львівської залізниці прибуткові

Лише три пасажирські потяги, що входять до оснащення ДТГО «Львівська залізниця» є прибутковими, решта ж не окуповують себе.

Про це сьогодні, 7 червня, під час круголого столу ініціативної групи кампанії «Потяг – для людей» щодо скасування поїздів міжрегіонального сполучення, повідомив начальник пасажирської служби ДТГО «Львівська залізниця» Богдан Яворський.

За словами Яворського, обслуговування пасажирських потягів дотується за рахунок коштів, що отримуються від вантажник перевезень Львівської залізниці.

Утім, додав він, останнім часом кількість вантажних перевезень зменшується, відтак дотувати збиткові пасажирські потяги немає чим.

Окрім цього залізничник наголосив, що за час незалежності, Львівська залізниця придбала лише 54 вагони, в той час як було списано 500.

"Середній вік одного вагона у нас складає 29,5 років, тоді як допустимий термін його використання - 28 років", - сказав Яворський.

Він наголосив, що зараз оновлення вагонного складу Львівської залізниці практично не відбувається, а в літній період вона навіть була змушена позичити більше тридцяти потягів в інших залізничних підприємств України.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.