Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Компанії

tvi.ua

Понеділок, 10 червня 2013, 10:01

Саудівські інвестори куплять сільгоспкомпанію на Львівщині

Компанія United Farmers Holding Company, акціонером якої є уряд Саудівської Аравії і члени королівської сім'ї, купує великого сільгоспвиробника Continental Farmers Group з активами в Україні та Польщі (основні активи розташовані на Львівщині).

 

Антимонопольний комітет дозволив компанії United Farmers Holding Company (UFHC) з Саудівської Аравії придбати Continental Farmers Group (CFG). Остання є публічною сільськогосподарською компанією з акціми, які котируються на Лондонській фондовій біржі.

Зазначимо, що основні активи CFG розміщені у Львівській області, де компанія орендує 33 тис. гектарів і має потужності зі зберігання 24 тис. т зернових та 30 тис. т картоплі. Окрім цього, у Польщі компанія володіє 1,6 тис. га землі та ще 1,1 тис. га орендує, а також має елеватор на 12 тис. т і склад на 12 тис. т продукції.

Сума угоди - 58,2-61,5 млн фунтів стерлінгів ($ 88,5-93,5 млн) залежно від терміну викупу акцій CFG. На момент оферти, тобто наприкінці березня, компанію оцінили з премією в 50% до ринкової ціни її акцій на біржі.

Джерело: КоммерсантЪ-Украина

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.